Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kanári-szigetek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: El Hierro - Hotel [2. oldal]
részletek »

Kanári-szigetek képes leírás: El Hierro - Hotel [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: kanari-szigetek.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 82 db
El Hierro

El Hierro

El Hierro - A sziget neve az ősi guache nyelvből ered, a hero szóból, mely később a hierro szóra módosult, ami spanyolul vasat jelent. Franciául, németül és hollandul is Ferroként ismert a sziget, ami a latin ferrum (vas) szóból származik. A sziget &ilde;slakosai a bimbachék voltak. Miután Jean de Béthencourt meghódította a szigetet, az &ilde;slakosok többségét eladta rabszolgának. Ezt követően franciák és galíciaiak telepedtek itt le. Ptolemaiosz a sziget nyugati csúcsát tette az ismert világ legnyugatibb végének. 1634-ben XIII. Lajos és Richelieu úgy döntöttek, hogy ez a délkör meghatározó a térképkészítésnél, mint a legnyugatibb pont, valamint úgy sejtették, hogy ez a párizsi délkört&ilde;l pontosan 20 fokkal nyugatra van. Kés&ilde;bb 1724-ben Luis Feuillée vizsgálta ezt az elméletet. Az 1920-as években határozták meg, hogy a délkör szélességi foka 17°40'00' Greenwichtől nyugatra. ---- El Hierro is one of the Canary Islands. It measures less than 50 kilometres from one end to the other and is a haven of peace in the Atlantic Ocean. The island has the UNESCO Biosphere Reserve designation, and is home to natural swimming pools and crystal clear waters, ideal for swimming and scuba diving, as well

El Hierro - Wikipedia

El Hierro - Wikipedia

El Hierro From Wikipedia, the free encyclopedia - A turistáktól a kicsi, eldugott sziget nevet kapta, amit magas, sziklás partja is indokol. Székhelye, Valverde is ilyen parton épült. Épp ezért Hierro vendéglátása nem a strandolni, hanem a csöndes kikapcsolódásra vágyó turistákra épül, bár Golfo városkánál van egy 14 km hosszú homokos strandja is. A sziget közepén itt is egy vulkán áll; csúcsa 1500 m-re tör fel. A sziget fő látnivalója a La Restinga település közelében található, El Pi˜ar-nak nevezett védett fenyőerdő. El Sabinarnál furcsa alakzatokba görbült borókafenyők kölcsönöznek kísérteties hangulatot a tájnak. Állatvilágának fő különlegessége a 45 cm-nél hosszabbra is megnövő óriásgyík (Gallotia simonyi). Már a szigeteket elnevező Plinius említette, hogy hatalmas gyíkok, "sárkányok" élnek a szigeteken a magas hegyek barlangjaiban. A középkorban is keringtek ilyen tengerészlegendák. Ezek nyomán ment el a XIX. sz végén a Bécsben élő magyar Simonyi professzor, hogy felkutassa az óriásgyíkokat. Nem volt könnyű dolga, mert a szürkésbarna gyíkok teljesen ártalmatlanok, így hát a betelepített ragadozók (macska, kutya) gyakorlatilag kipusztították őket ...

El Paso Hotel Suite in Alajeró

El Paso Hotel Suite in Alajeró

El Hotel Suite El Paso es un complejo turístico de 29 suites que ofrece sus servicios en La Gomera. El Hotel se conforma a modo de pequeńa aldea en una superficie de 9000 m2.

Euro Contour

Euro Contour

utazás, üdülés, akciós utak, last minute utak, egzotikus utak, repülőjegy, üdülési csekk

Freedom 4 Sale

Freedom 4 Sale

A recent study on searches made on the Irish google search engine shows that searches made for property in the Canarys Islands on well up on last years. In 2007 Canary Island related property searches were below 1.65 per cent of total searches. In 2008 Canary Island based property searches on google.ie have doubled to 3.54 per

Fuerteventura Pages

Fuerteventura Pages

Fuerteventura Business Directory and Classified Ads - Business directory and information for tourists and residents, if you're a resident of the island or coming here on holiday, we have everything you need to know in Fuerteventura!

Fuerteventura.com

Fuerteventura.com

Fuerteventura.com - Fuerteventura Tourist Information including: Beaches, Maps, Weather, Accommodation,Property and Car Hire.

Gran Canaria - Wikipedia

Gran Canaria - Wikipedia

Gran Canaria,Articles needing additional references from June 2009,Articles to be expanded from January 2008,Articles with unsourced statements from December 2008,Special:Search/Gran Canaria,1483,Africa,Agaete,Agaete, Las Palmas,Agüimes,Agüimes, Las Palmas

Gran Canaria Airport ( LPA )

Gran Canaria Airport ( LPA )

Most tour operators arrange transport for their clients. The trend isnow not to include this in the advertised price and to charge for this service as an extra. Thischange is useful if you prefer to hire a car or use a taxi. Look for your tour operators rep as you leave customs. The rep will check your name against there list and direct you to your transit coach.

Hirdetés
Gran Canaria Airport - Wikipedia

Gran Canaria Airport - Wikipedia

Gran Canaria Airport,Language/en,Airports in Spain,Spain,A Coru?a Airport,Above mean sea level,Aena,Aer Lingus,Air Berlin,Air Europa,Air Italy

Gran Canaria Info

Gran Canaria Info

Gran Canaria search engine, tourist guide, weather, photos, cheap accommodation, maps, hotels, bars ∓iscos, restaurants, rent-a-cars, gay info, property. Entry page to Playa del Inglés, Puerto Rico, Maspalomas and much more!

Holiday Destination Guides

Holiday Destination Guides

A Comprehensive holidays destination guide to Tenerife with hundreds of pages of essential travel information.

Holidays in La Palma

Holidays in La Palma

Holidays in La Palma are right up your street if you're looking for an undiscovered gem. This pretty island is off most people's radars, but that's its charm. It's quiet. It's unspoilt. And it's totally peaceful. If you want an authentic picture of the Canaries, this is the place to go.

Hotel Anaterve in Vallehermoso

Hotel Anaterve in Vallehermoso

Hotel Anaterve is a former winery and has a beautiful view on Vallehermoso, the green valley and the sea a perfect base for exploring the island.

Hotel Gran Rey

Hotel Gran Rey

El Hotel Gran Rey le ofrece sus servicios en Valle Gran Rey, isla de La Gomera, una de las 7 Islas Canarias (Espańa)

Hotel Jardín Tecina

Hotel Jardín Tecina

El Hotel Jardín Tecina, que se encuentra en la mágica isla de La Gomera (Islas Canarias), es un irrepetible complejo turístico que descansa sobre un acantilado dominando la vista al Océano Atlántico y la vecina isla de Tenerife, con su majestuoso Teide. Está rodeado por un exuberante jardín de más de 70.000 m2, situado muy cerca del Tecina Golf. Más de 50 especies de plantas y flores de todos los rincones del mundo contribuyen a la creación de este maravilloso paraíso. El Hotel Jardín Tecina es el lugar ideal para aquellos que buscan un descanso saludable y rejuvenecedor en un entorno natural. La inteligente arquitectura integrada en el entorno, con forma de confortables bungalows diseñados al estilo canario, asegura la máxima privacidad de las habitaciones y suites, a las que solo llega el canto de los pájaros y el suave rumor del mar.

Hotel Torre de Conde

Hotel Torre de Conde

En un lugar privilegiado, junto al emblemático Parque de La Torre del Conde, y en pleno centro de la Villa Histórica de San Sebastián de La Gomera, se sitúa el Hotel Torre Del Conde. Recientemente reformado y ampliado, configura un establecimiento tranquilo y funcional, excelentemente situado para vivir y disfrutar la totalidad de la Isla de La Gomera. El hotel se ubica a 500 metros del Puerto, principal vía de acceso a la Isla de la Gomera, a 35 Km. del aeropuerto, a 35 Km. del emblemático y fascinante Parque Nacional de Garajonay (Patrimonio de la Humanidad por la UNESCO) y a 35 Km. del campo de golf.

Tuti menü